Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ВНЗ Львова

Четвер, 19 жовтня 2023, 13:16

На Львівщині у вересні подорожчала вартість вищої та середньої освіти

ВНЗ Львова

У вересні, у порівнянні з серпнем, на 16,1% зросла вартість послуг вищої та середньої освіти.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Загалом, за місяць споживчі ціни у Львівській області підвищились на 0,9% (в Україні – на 0,5%), а з початку року зросли на 2,9%. Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої за місяць підвищилися на 0,6%.

Одяг і взуття подорожчали на 6,3%.

У житлово-комунальній сфері на 0,2% подешевшали матеріали для утримання та ремонту житла. Послуги з управління багатоквартирними будинками подорожчали на 0,2%. Вартість інших комунальних послуг не змінилася.

У сфері транспорту на 4,1% подорожчали паливо та мастила. Послуги з перевезення речей здорожчали на 2,8%. Разом з тим, на 3,5% зменшилася вартість проїзду у міжміському поїзді. Вартість інших транспортних послуг не змінилася.

Вартість послуг вищої та середньої освіти збільшилася на 16,1%, навчання на курсах іноземних мов – на 2,9%, готелів – на 2,7%, перукарень – на 2,3%, хімічного чищення одягу – на 1,7%, ремонту взуття – на 1,2%, страхування особистого транспорту – на 0,7%, харчування поза домом – на 0,6%, поштових послуг – на 0,5%.

Нагадаємо, у серпні, у порівнянні з липнем, на 0,6% збільшилася плата за оренду житла.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.