Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Адамик

lvivrada.gov.ua

Неділя, 15 жовтня 2023, 09:48

Адамик про Дослідний центр для студентів інженерних спеціальностей, який відкриють у Львові

Петро Адамик

Петро Адамик розкрив деталі проєкту створення Дослідного центру для студентів інженерних спеціальностей у Львові.

Депутат Львівської міськради, член інвестиційної комісії Петро Адамик розповів про те, що концепція Львівського ІТ-кластера, яка перемогла у конкурсі  зі створення дослідного центру для студентів на вул. Каліча Гора, 5 у Львові, передбачає безоплатний доступ студентів й аспірантів до лабораторій, обладнання та розхідних матеріалів для якісного навчання та наукової діяльності. 

"У межах проєкту студентам, аспірантам та науковцям надаватиметься безоплатний доступ до лабораторій, обладнання та розхідних матеріалів для якісного навчання та наукової діяльності. Безплатними будуть приміщення Центру і для проведення лекційних та практичних занять у межах навчання студентів на технічних спеціальностях", - розповів Петро Адамик.

Депутат наголосив на тому, що в Центрі буде створено 11 науково-дослідних лабораторій. 

"Центр об'єднає 11 лабораторій з найбільш актуальних та крос-функціональних напрямів, а також опен-спейси, лекторії, кімнати для спілкування, які сприятимуть формуванню та розвитку науково-дослідної екосистеми у сфері інновацій. Попереду проведення конкурсу з вибору інвестора та проєкт інвестиційного договору", - додав Адамик.

Нагадаємо, 13 жовтня інвестиційна комісія Львівська міська рада обрала переможця конкурсу зі створення дослідного центру для студентів інженерних спеціальностей на вулиці Каліча Гора, 5 у Львові. Переможцем обрали Львівський ІТ Кластер, який пропонує збудувати сучасний освітній комплекс з лабораторіями, аудиторіями, коворкінгом та резиденцією для студентів.

Додамо, на першому етапі (3,5 роки) триватиме реконструкція самої будівлі, на другому етапі, протягом ще 3,5 роки, Центр повністю введуть в експлуатацію з усім обладнанням.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.