Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Площа Ринок

Середа, 18 жовтня 2023, 09:59

У Львові на Площі Ринок облаштують безбар’єрні доріжки

Площа Ринок

Вартість робіт становить 6,5 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 17 жовтня, виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення облаштувати простір для безперешкодного переміщення маломобільних груп населення – "доріжок доступності" на Площі Ринок. Усі роботи стартують цього місяця.

Зокрема, розпочнуть роботи з фасадної сторони Ратуші, а потім комунальники візьмуться за інші сторони. Частину нерівної бруківки знімуть, відшліфують та повернуть назад. Усі роботи виконуватимуться за кошти українських та іноземних благодійників.

"Зараз на Площі Ринок частково є інклюзивне покриття, його облаштували ще у 2015 році. Проте воно не йде суцільною смугою, а переривається на перехрестях, а також трамвайною колією, що зовсім не зручно для маломобільних людей: як для батьків з дітьми у візочках, так і для осіб, які пересуваються на кріслі колісному.

За прикладом європейських міст у центральній частині Львова на Площі Ринок плануємо облаштувати безбар’єрні доріжки. Вони будуть розташовані без розривів по усій площі включно з переходами через трамвайні колії та безбар’єрним входом в Ратушу. Відтак до наявного покриття ми додамо систему переходів, яка забезпечить єдину мережу доступних смуг на площі Ринок" – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

За його словами, доріжки будуть завширшки 1,5-1,8 м, а загальна їх площа складе 1,7 тис. кв.м. Частину існуючої мозаїки в межах цих смуг замінять гладкою гранітною плиткою, а чорну історичну базальтову мозаїку перемостять в контексті направляючих смуг.

Вартість першого етапу робіт становить 3,7 млн грн, а всього проєкту – 6,5 млн грн. Оновлення площі триватиме до кінця 2023 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.