Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Асоціація Ради Львівщини

Неділя, 22 жовтня 2023, 08:30

Асоціація Ради Львівщини запрошує громади до навчання Clean Baltic Source

Асоціація Ради Львівщини

Асоціація Ради Львівщини проведе у межах проєкту п'ять семінарів.

Асоціація Ради Львівщини в термін з листопада 2023 до лютого 2024 рр. проведе у Львові п'ять семінарів у межах проєкту "Clean Baltic Source – Очищення стічних вод у Львівській та Волинській областях". 

Про це повідомила пресслужба Асоціації.

Проєкт має на меті зменшити потрапляння органічних, біогенних та небезпечних речовин до Балтійського моря шляхом покращення системи управління очисними спорудами в басейні річки Вісла в Україні, використовуючи досвід Швеції та Польщі. 

В рамках проєкту будуть проведені семінари для представників громад, що належать до річкового басейну Вісли (річка Вісла в Україні представлена двома притоками: Західний Буг та Сяну), з метою допомогти громадам зменшити забруднення басейну річок Західний Буг та Сян на території України. 

Теми, які будуть розглянуті на семінарах включають ознайомлення: з політикою ЄС щодо управління річковими басейнами; технічними рішеннями для модернізації та ефективні моделі управління  підприємствами,  що займаються очищенням стоків; пошук фінансування для покращення стану річкових басейнів Західного Бугу та Сяну; планом управління річковим басейном Вісли та особливості управління водами в Польщі та Швеції;  практичну підготовку проєктів.

Семінари будуть проведені за участю експертів зі Швеції, Польщі та України.

Голова Асоціації Ради Львівщини Данило Сороковий наголосив, що цей проєкт спрямований на використання транснаціональних знань і досвіду для ефективного розв'язання проблем якості води в регіоні Балтійського моря. 

"Переймаючи досвід Швеції та Польщі, які модернізували свою інфраструктуру, Україна може зробити крок вперед і не повторити помилок інших країн ЄС. Крім того, транскордонний характер управління екосистемою Балтійського моря підкреслює важливість співпраці для прискорення прогресу в досягненні "доброго" стану води в басейні річки Вісли", – сказав він. 

Асоціація місцевих рад "Ради Львівщини" реалізує проєкт "Clean Baltic Source", що фінансується урядом Швеції через Swedish Institute, спільно з Басейновим управлінням водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну, Львівською міською радою та Центром Регіонального Розвитку (ЦРР) агенції економічного розвитку PPV.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.