Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

декомунізація у Львові

Фб Андрія Москаленка

Середа, 25 жовтня 2023, 14:43

На Львівщині залишилось демонтувати менше 50 радянських пам'ятників

декомунізація у Львові

Станом на сьогодні в області демонтували понад 260 об'єктів радянської пропаганди.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Станом на 24 жовтня, від початку року на території Львівської області демонтували понад 260 радянських пам'ятників, натомість залишилось знести менше ніж 50 об’єктів.

Залишилось знести монументи на території Львівської МТГ, зокрема, "Пагорб слави" у Львові, а також понад 10 пам'ятників у Лопатинській ОТГ.

"Наразі ми з громадами Львівщини демонтували понад 260 радянських пропагандистських обʼєктів від початку року. Залишилося менше ніж пів сотні. Львівська громада, мабуть, єдина, яка не надала нам інвентаризації, і, практично, кожного рішення щодо демонтажу пам'ятника громадськості доводиться домагатися окремо. Тому ми наполягаємо, щоб міська рада Львова таки взялася за декомунізацію комплексно і завершила її до кінця року" – зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Зазначимо, процедура демонтажу комплексу "Пагорб слави" передбачає отримання дозволів від Міністерства культури на дослідження та перенесення поховань.

Додамо, у вересні 2022 року на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області.

Додамо, раніше Верховна Рада прийняла законопроєкт, яким заборонила давати географічним об'єктам назви, пов'язані з Росією та її діячами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.