Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

судова справа

П'ятниця, 10 листопада 2023, 10:05

Львівські митники хотіли засудити голову Верховного Суду Польщі

судова справа

Львівська митниця склала протокол про порушення митних правил відносно Голови Верховного Суду Польщі.

Про це йдеться у постанові Галицького районного суду Львова.

Як зазначено у постанові, посадові особи Львівської митниці склали протокол про порушення митних правил відносно Голови Верховного Суду Республіки Польща. Причиною цього стало, те, що він заїхав 28 лютого 2022 року на територію України з дозволом на тимчасове ввезення авто до одного року. Однак за даними митниці станом на 11 вересня 2023 він, нібито, не повернувся до Польщі, та перевищив термін перебування.

Голова Верховна Суду Польщі не з'являвся на судові засідання, але надав лист пояснення, що повернувся до Польщі на цьому ж авто того ж дня 28 лютого. За його словами він був на виконанні службових доручень у зв`язку з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це підтверджують печатки проставлені у його дипломатичному паспорті.

"Судом встановлено, що особа здійснила перетин польсько-українського та українського-польського кордону (на пункті пропуску "Смільниця"- "Кросценко") на транспортному засобі марки Volkswagen Sharan в один день, а саме з території Польщі на територію України і через 40 хвилин після цього з України на територію Республіки Польща під час виконання службових обов`язків як голова Верховного Суду Республіки Польща. Про такі перетини кордону проставлено печатки у дипломатичному закордонному паспорті" – йдеться у матеріалах справи.

Крім цього, у матеріалах справи зазначено, що автомобіль пройшов щорічний технічний сервіс на території Польщі 2 листопада 2022 року, який неможливо було б здійснити без фізичної присутності авто.

Суд постановив, що голова Верховного Суду Польщі не здійснював жодного правопорушення. Натомість на митниці заявили, що їм невідомі причини, чому авто працівники митниці не відзначили виїзд авто з України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.