Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Понеділок, 13 листопада 2023, 11:26

2024 рік на Львівщині планують проголосити роком Кирила Трильовського

Львівська облрада

Комісія культури облради вирішила проголосити 2024 рік роком засновника Українського Січового Стрілецтва Кирила Трильовського.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

У п'ятницю, 10 листопада, на своєму засіданні комісія з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської облради вирішила проголосити 2024 рік роком Кирила Трильовського.

"6 травня 2024 року виповнюється 160 років з дня народження відомого українського громадсько-політичного діяча, доктора права, мецената та засновника Українського Січового Стрілецтва Кирила Трильовського. За громадської ініціативи та фінансової підтримки Львівської обласної ради та Львівської ОВА на Золочівщині створюється тематичний історично-меморіальний музей Трильовського" – наголосив голова комісії Святослав Шеремета.

В облраді зазначили, що цю ініціативу підтримала також вчена рада Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України.

Крім того, комісія розглянула пропозиції до переліку пам’ятних історичних дат та ювілеїв визначних особистостей Львівської області у 2024 році.

Додамо, у жовтні цього року депутати облради проголосили 2024 рік роком Августина Волошина та Володимира Шухевича.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.