Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Біласа, 6

vartonews.com.ua

Вівторок, 14 листопада 2023, 10:51

У Трускавці зносять історичну віллу для будівництва апартаментів

вул. Біласа, 6

Історичну віллу "Аїда", про яку писав Бруно Шульц, планують перетворити на апартаменти з кінотеатром та піано-баром.

Про це повідомляє видання "Варто – Галицькі новини".

Цього тижня у Трускавці розпочали роботи зі знесення історичної вілли "Аїда", що знаходиться на вул. Біласа, 6 та перетворення її на багатоповерховий будинок з апартаментами.

Вілла збудована за проєктом архітектора Єжи Стахевича у 1935-1936 роках у стилі функціоналізму. Тут відпочивав польський письменник та художник Бруно Шульц, зокрема, ця вілла фігурує у його повісті "Санаторій під клепсидрою". 

Вілла "Аїда" є пам’яткою культури, однак її так й не внесли до переліку будівель, яким надали охоронний статус. 

Земельна ділянка, де знаходиться вілла "Аїда", перебуває в оренді ПрАТ "Трускавецькурорт". За інформацією сайту "Енциклопедія забудов", фірма планує перетворити історичну віллу на апартаменти з компактним кінотеатром та піано-баром.

За даними аналітичної системи YouControl, ПрАТ "Трускавецькурорт" зареєстроване з 1999 року у Трускавці, займається діяльністю лікарняних закладів. Власником компанії є ПАТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Хантер", зареєстрований на Кіпрі, що належить Павлу Якубенкові.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.