Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Роман Грицевич

lvivrada.gov.ua

Прес-реліз,   Середа, 15 листопада 2023, 11:55

У Львові відбувся проєкт, присвячений матері митрополита Андрея Шептицького

Роман Грицевич

"Молитва до Митрополита. Софія" – мистецько-документальний проект, присвячений матері митрополита Андрея Шептицького.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

У стінах Львівської національної філармонії переглянули мистецько-документальний проєкт "Молитва до Митрополита. Софія", присвячений визначній історичній постаті – графині Софії з Фредрів Шептицькій, дружині графа Івана Шептицького, матері Митрополита Андрея і блаженного Климентія Шептицьких.

До заходу долучився депутат фракції Європейська Солідарність Роман Грицевич.

"Сьогодні відбулося відкриття чудової виставки "Молитва до митрополита. Софія". Колекція має на меті крізь мистецький вимір ознайомити глядача з постаттю графині Софії з Фредрів Шептицької, мамою великого митрополита Андрея, яка була художницею і письменницею.

Дякую організаторці Олені Білоус, яка долучила мене до цього проєкту. Упродовж кількох років пані Олена збирала документальний матеріал (фото, статті, наукові праці) та згуртовувала митців навколо величної ідеї – вшанування постаті Софії Шептицької. Спочатку збірка нараховувала близько 30 експонатів. Протягом наступних років постійно поповнювалася, і сьогодні в колекції є понад сотня експонатів, серед них лише мистецьких творів більше ніж 50, які представлені у різних техніках: живописі, витинанці, скульптурі, графіці" – додав Роман Грицевич.

Зазначимо, над створенням проєкту працювали відомі українські митці, зокрема Оксана Тріска-Романів, Тарас і Остап Лозинські, Володимир Богуславський, Олександр Гончарук, Ірина Мариняк, Левко Микитич, Олександр Опарій, Адріан Косо, Петро Синяк, Євген Безніско, Богдан Сорока, Віктор і Наталя Проданчуки, Марія Гупало та інші.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.