Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Стрийська, 204

google.maps

Середа, 15 листопада 2023, 12:12

Мешканці вулиці Стрийської вимагають заборонити висотну забудову у своєму районі

вул. Стрийська, 204

Львів'яни зареєстрували електронну петицію з такою вимогою, оскільки вважають, що багатоповерхівки знищують вже існуючий благоустрій.

На порталі е-петицій Львівської міської ради ще 14 листопада Приступа Мар'яна зареєструвала петицію з вимогою заборонити висотні забудови території приватного сектору в межах вулиць Підстригача-Сокільницька-Стрийська. 

За словами автора петиції, цей район останні роки активно забудовують багатоповерхівками, знищуючи вже існуючий благоустрій та житлові будівлі. А також повністю ігноруються потреби мешканців у закладах освіти, якісному озелененні, спортивних майданчиках, громадських паркінгах та інших об’єктах.

"Вулиця Сокільницька паралельна, з однієї сторони, вулиці Стрийській, де проходить одна з основних автомагістралей Львова, на якій більшу частину доби утворюються автомобільні затори з високим шумовим забрудненням та небезпекою для мешканців. З іншого боку, паралельна вулиці Підстригача, де новозбудована будівля ДБР спричинала значне підтоплення кількох ділянок вул. Сокільницької, також спостерігається загальне підняття поверхневих вод між вул. Підстригача та вул. Сокільницькою, що пошкоджує житлові будинки мешканців, знищує зелені насадження, сади та городництво" – йдеться у повідомленні. 

В середині 2019 року виконком затвердив розробку детального плану території в районі вул. Стрийської, вул. Сокільницької, вул. Трускавецької. В його проекті змінено зонування та функціональне призначення, що не відповідає Генеральному Плану.

"Детальний план території може виключно уточнювати види забудови у раніше встановленій зоні, а не змінювати їх. Автори ДПТ взяли на себе повноваження по зміні зонування та функціонального призначення ділянок. Звіт про стратегічну екологічну оцінку даного ДПТ не відповідає реальній ситуації. При розробці даного ДПТ жодним чином не враховано думку мешканців вулиці Сокільницької та частини вулиці Стрийської (в межах даного ДПТ)" – Мар'яна Приступа.

Також заплановано вилучення частин ділянок та нерухомості під трасування обох вулиць та розміщення об‘єктів міської інфраструктури, що порушує Конституційні права мешканців та прямі положення ЗУ «Про основи містобудування» від 16.11.1992 року №2780- XII (із змінами та доповненнями).

Мешканці висунули низку своїх вимог, серед яких вимагають зменшити висотність майбутніх будов, залишити дорогу по вул. Сокільницькій дорогою внутрішнього користування, без права транзитного проїзду, а також зберегти існуючі межі земельних ділянок на вул. Сокільницькій, Стрийській та відмінити зміни зонінгу території з Ж-1 на Ж-2 заради комерційного використання.

Станом на сьогодні петиція зібрала 56 з 500 необхідних голосів, а до кінця збору підписів залишилось 59 дні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.