Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

свиноферма

agropolit.com

Середа, 15 листопада 2023, 13:40

На Стрийщині збудують нову ферму для утримання свиней

свиноферма

У селі Кавське на території свинокомплексу планують збудувати ферму на 2 900 свиней.

Про це йдеться у повідомленні про процедуру оцінки впливу на довкілля через діяльність ТзОВ "Галичина-Захід", опублікованому на сайті Стрийської міської ради.

ТзОВ "Галичина-Захід" на території свинокомплексу у селі Кавсько Стрийського району планує збудувати ферму для утримання ремонтного молодняку свиней на 2 900 голів, що дозволить збільшити загальну потужність підприємства до 115 000 свиней на рік.

Ферму приєднають до теперішнього свинокомплексу через галерею, а тривалість будівництва складатиме 10 місяців.

Згідно з документом, механізація виробничих процесів приготування, транспортування та роздавання корму, напування свиней, видалення та обробка гною, дезінфекція приміщень та обладнання запроєктована з застосуванням сучасного обладнання.

Потужність вирощування ремонтного молодняку свиней становитиме 9332 поголів’я на рік. Свині знаходитимуться в групах у відгодівельних пунктах:

– у 1 тижневій групі – 750 шт.;

– у 8 тижневій групі – 800 шт.;

– у 14 тижневій групі – 880 шт.;

– у групі з вагою 80-120 кг – 320 шт.;

– у групі з вагою 120-135 кг – 150 шт.

"Позитивний соціально-економічний вплив планованої діяльності: сприяння розвитку економіки району, збільшення податкових надходжень в місцевий бюджет, використання утвореного гною в якості органічного добрива" – йдеться у повідомленні.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Галичина-Захід" зареєстроване з 2001 року у селі Кавсько Стрийського району, займається розведенням свиней. Кінцевим власником фірми є "Зитомір Холдінг А/С" (Данія).

Додамо, на території Добротвірської ОТГ планують збудувати свинокомплекс, наразі тривають громадські обговорення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.