Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Фаріон

Середа, 15 листопада 2023, 17:07

СБУ постукає у кватирку Ірини Фаріон умовним сигналом з трьох пальців

Ірина Фаріон

СБУ ініціювала психолого-лінгвістичну експертизу висловлювань Ірини Фаріон.

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження та  призначила низку експертиз щодо висловлювань та публікацій колишньої народної депутатки Ірини Фаріон.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Кримінальне провадження відкрили за фактом заяви Фаріон про те, що вона категорично не сприймає російськомовних військовослужбовців ЗСУ та не може назвати їх українцями. Крім того, у своїх соцмережах вона опублікувала допис зі скріншотом повідомлення від проукраїнського студента з тимчасово окупованого Криму, в якому були вказані ім'я, прізвище та інші персональні дані відправника. Це стало підставою його переслідування з боку російських спецслужб.

Кримінальне провадження за цими фактами відкрили за такими статтями Кримінального кодексу України:

– ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);

– ст. 435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погрози військовослужбовцю)

– ст. 163 (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфічної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер);

– ст.182 (порушення недоторканності приватного життя).

Нагадаємо, що вчора деякі львівські студенти під орудою київських ліваків вимагали звільнення Ірини Фаріон з НУ "Львівська політехніка".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.