Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

vpzhr.gp.gov.ua

П'ятниця, 17 листопада 2023, 12:52

У Львові іноземець за хабарі виготовляв довідки про інвалідність для ухилянтів

хабар

За одну фіктивну довідку про інвалідність іноземець вимагав 6000 доларів.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону на Фейсбуці.

Правоохоронці викрили та повідомили про підозру іноземцю, який за хабарі організував незаконне переправлення військовозобов'язаних через державний кордон України.

"43-річний іноземець, який тимчасово проживає у Львові, виготовляв для охочих уникнути мобілізації чоловіків фіктивні довідки про інвалідність, на підставі яких вони потім змогли б виїхати за кордон.

Крім цього, надавав консультації та координував процес протиправного перетину держкордону. Свої послуги оцінив у 6 тисяч доларів" – йдеться у повідомленні.

Чоловіка затримали під час отримання другої частини хабаря у 4 тисячі доларів, а ще 80 тис. грн він напередодні отримав у якості авансу.

Наразі суд обрав для нього міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. Йому загрожує від 7 до 9 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.