Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кордон з Польщею

Вівторок, 21 листопада 2023, 14:25

За 2023 рік на Львівщині 45% заявників змогли перетнути кордон через систему Шлях

кордон з Польщею

Інші 55% отримали відмову через те, що вони не підтвердили мету свого виїзду.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

У період воєнного стану військовозобов’язані чоловіки віком від 18 до 60 років можуть перетнути кордон з використанням системи "Шлях". Заяви щодо виїзду розглядають обласні військові адміністрації.

Протягом цого року Львівська обласна військова адміністрація розглянула 5,5 тисяч заяв від організацій на орієнтовно 48 тисяч фізичних осіб. Середній показник звернень, які схвалили складає 45%. 

"Ми вимагаємо три блоки документів: відповідні запити військових організацій чи військових частин або інших установ, наприклад освітнього характеру. Другий блок -  необхідно подати документи, які підтверджують те, що людина дійсно здійснює перевезення гуманітарного вантажу а це відповідні спеціальні митні декларації. А також до пакету документів слід додати акти прийому-передачі чи інші документи, які підтверджують передачу набувачам гуманітарної допомоги" – розповів в Офіційному медіацентрі при Львівській ОВА керівник апарату Тарас Грень.

Дозвіл на перетин кордону надають від 30 до 90 днів. Відлік часу починається з моменту перетину державного кордону. До слова, станом на сьогодні термін перебування за межами України перевищено у 3,4 % випадків від загальної кількості осіб, включених в систему Шлях у 2023 році.

"Упродовж трьох тижнів листопада через систему "Шлях" кордон перетнули 21 тисяча людей. Майже 400 особам відмовили у такій процедурі, адже вони не підтвердили мету свого виїзду. Наприклад, у жовтні за кордон по системі виїхали 30 тисяч людей, на противагу 700, яким відмовили. Основне навантаження лягло на пункти пропуску "Шегині", "Рава-Руська", "Краківець", "Смільниця" та "Грушів" – зазначив заступник начальника штабу, начальник штабу з відділу організації прикордонного контролю 7 Карпатського прикордонного загону Іван Баран.

Важливо пам’ятати, що внесення водія до системи «Шлях» не гарантує перетину кордону. Кінцеве рішення про перетин кордону конкретним водієм ухвалюють прикордонники після перевірки всіх необхідних документів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.