Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вуличне освітлення

Середа, 22 листопада 2023, 14:36

У Львові замінять старі вуличні світильники на економні Led-лампи

вуличне освітлення

Спочатку пілотний проєкт реалізують на Сихові, а потім поширять на все місто.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

ЛКП "Львівсвітло" напрацювало проєкт заміни старих вуличних світильників на економні Led світильники, що дозволить зменшити споживання електроенергії в 4,5-5 разів.

Спочатку реалізувати пілотний проєкт планують на Сихові.

 За словами директора ЛКП "Львівсвітло" Олександра Єгорова, на території Львівської МТГ розміщено понад 45 тисяч вуличних світильників з натрієвими лампами й місто щороку витрачає близько 200 млн грн на оплату за електроенергію для вуличного освітлення.

"Світильники з натрієвою лампою, порівняно із світлодіодними, мають дуже велике споживання електроенергії: в середньому 0,150 кВт/год проти 0,047 кВт/год. Саме це, в умовах постійного зростання вартості енергоносіїв, зумовлює необхідність пошуку шляхів встановлення економних світильників на вулицях міста" – пояснив Олександр Єгоров.

Він зауважив, що компанія Shreder, яка є одним з найкращих світових виробників світильників, пропонує досить вигідні умови для реалізації проєкту – при закупівлі великої кількості світильників та сплаті першого платежу у розмірі 30%, решту 70% вартості розтерміновують на 24 місяці без будь-яких додаткових відсотків чи комісій.

При цьому необхідну кількість світильників компанія готова поставити протягом одного місяця.

"Якщо нам вдасться втілити цей задум, та оперативно отримати і встановити необхідну кількість енергоощадних світлодіодних світильників, тоді ми зможемо оплачувати решту 70% їх вартості за рахунок вже зекономлених цими ж світильниками коштів на електроенергію з мінімальним дофінансуванням" – додав Єгоров.

Вартість проєкту заміни старих натрієвих ламп на нові економні Led світильники на Сихові – орієнтовно 34 млн грн, а прогнозована вартість зекономленої електроенергії за 2024-2026 роки складе 33 млн грн.

Нагадаємо, з 30 січня в Україні стартувала програма з обміну ламп розжарювання на LED-лампи для населення. Станом на середину квітня мешканці Львівщини обміняли у відділеннях Укрпошти 1,3 мільйона старих ламп на LED-лампи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.