Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску з Польщею

StrazGraniczna

Четвер, 23 листопада 2023, 12:09

ВРУ просить Польщу допомогти вирішити питання з блокуванням вантажівок на кордоні

пункт пропуску з Польщею

Верховна Рада звернулась до парламенту Польщі з проханням допомогти розблокувати кордон.

Вчора, 22 листопада, Верховна Рада України прийняла постанову № 10243,  якою звернулась до нових Сейму і Сенату Польщі з проханням вирішити  ситуацію з блокуванням вантажівок на українсько-польському кордоні.

"За" проголосували 284 народних депутати. 

"Нам надзвичайно важить добросусідство у відносинах України та Польщі в умовах надзвичайно важкої соціально-економічної ситуації в нашій країні, спричиненої знищенням або пошкодженням значної частини промислового потенціалу України внаслідок повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну" – йдеться в пояснювальній записці до постанови.

Згідно з постановою, блокування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні неминуче призведе до погіршення і так складної соціально-економічної ситуації в Україні, ускладнить можливості відновлення економіки.

"За таких обставин необхідно невідкладно знайти шляхи виходу із ситуації, що склалася на україно-польському кордоні" – вказано в документі.

Нагадаємо, 6 листопада, польські перевізники розпочали акцію з перекриття пунктів пропуску на кордоні з Україною. А наприкінці жовтня вони погрожували перекрити всі пункти пропуску з українською стороною до кінця року.

Однак, польські перевізники досі не надали жодних офіційних вимог представникам української сторони. Раніше на заблокованому польському кордоні створили штаб допомоги українським водіям, а поляки почали блокувати рух вантажівок з пальним та гуманітарною допомогою.

Також польські фермери хочуть приєднатися до протесту перевізників на кордоні з Україною.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.