Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

житло для переселенців

ФБ Козицького

Четвер, 23 листопада 2023, 14:16

На Львівщині збудували перший багатоквартирний будинок для переселенців

житло для переселенців

Будинок на 12 квартир збудували у Дрогобичі, житло в ньому отримали багатодітні сім’ї, сім’ї захисників та ті, у яких є особи з інвалідністю.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Facebook.

Він повідомив, що у Дрогобичі збудували перше на Львівщині житло з нуля для внутрішньо переміщених осіб. Це швидкозбірний каркасний багатоквартирний будинок.

"Відсьогодні тут житимуть близько 60 вимушених переселенців. Звели його за канадською технологією дерев’яного будинкобудування. Від інших вона відрізняється швидкістю виконання робіт, витривалістю конструкції, енергоефективністю та екологічністю. У двоповерховій будівлі є 12 квартир. Врахували вимоги безбар’єрності" – написав Максим Козицький.
 
На реалізацію проєкту скерували понад 17,5 млн грн бюджетних коштів, більшість з яких – державний бюджет, решта – місцевий та обласний. Крім цього, організації-партнери подбали, щоб квартири були умебльовані та забезпечені необхідною технікою.
Житло у цьому будинку отримали багатодітні сім’ї, сім’ї захисників та захисниць, а також сім’ї, у яких є особи з інвалідністю.
 
Також очільник ОВА повідомив, що навесні планують дати старт зведенню ще трьох таких будинків у цій громаді.
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.