Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Четвер, 23 листопада 2023, 16:09

Львівська міськрада підтримає військових абонентами у фітнес-клуби

Львів

У міськраді розробили програму підтримки військових, де передбачили для них оплату послуг фітнес-клубів Львова на 2024-2025 роки.

Про це йдеться у проєкті ухвали, що опублікована на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 22 листопада 2023 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали, якою пропонують затвердити програму підтримки військовослужбовців – учасників бойових дій та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України Львівської МТГ на оплату послуг фітнес-клубів на 2024-2025 роки.

Згідно з документом, основними завданнями програми є забезпечення військовослужбовців – учасників бойових дій систематичними фізичними тренуваннями, а також вдосконалення їх загальних фізичних якостей і сприяння реабілітації.

"Створення та прийняття Програми є необхідною умовою для визначення механізму відшкодування витрат, пов'язаних з отриманням послуг фітнес-клубів військовослужбовцями.... Бюджетні кошти згідно з цією Програмою скеровуються виключно на відшкодування послуг фітнес-клубів, що безпосередньо надаватимуться військовослужбовцям" – йдеться у проєкті ухвали.

Важливо, що військовослужбовцям можуть відмовити в отриманні послуг фітнес-клубів за наявність відкритих ран або ран в стадії загоєння та інших протипоказань лікарів.

Також у програмі вказано, що послуги із персональних занять з тренером не підлягають відшкодуванню.

Фінансуватиметься ця програма за кошти бюджету Львова, за категорією "Підтримка спорту вищих досягнень та організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну діяльність в регіоні".

Зазначимо, ще у серпні цього року депутати Львівської міськради затвердили соціальну підтримку дітей загиблих Захисників чи Захисниць України. Йдеться про щорічну адресну одноразову допомогу кожній дитині в розмірі 50 000 грн на навчання та оздоровлення (до досягнення повноліття).

Також з наступного року обласні спортивні школи надаватимуть платні послуги, щоб залучати додаткові кошти на власний розвиток.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.