Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Очисні споруди

deplv.gov.ua

П'ятниця, 24 листопада 2023, 12:55

У Глинянах завершили будівництво каналізації, яке тривало 10 років

Очисні споруди

Загальна кошторисна вартість робіт складає понад 41 мільйон гривень. 

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

У місті Глиняни завершено будівництво каналізаційних мереж та очисних споруд, яке тривало майже 10 років. 

Загальна кошторисна вартість робіт згідно з проєктною документацією складає понад 41 мільйон гривень. Загалом на реалізацію проєкту були залучені кошти державного та місцевого бюджетів, а також обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Для завершення робіт у цьому році з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділили кошти у сумі 1,9 мільйони гривень та з місцевого бюджету – 0,493 мільйони гривень.

"В результаті реалізації проєкту прокладені каналізаційні мережі завдовшки 5 км, облаштовані 5 каналізаційно-насосних станцій, встановлені системи очищення стічних вод потужністю 350 м3/добу з можливістю у подальшому збільшення потужностей до 1000 м3/добу. Це забезпечить усунення забруднення неочищеними стічними водами грунтів р. Перегноївка притоки р. Полтва, яка належить до басейну р. Західний Буг" – йдеться у повідомленні.

За словами, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик, завершення проєкту дає можливість понад 1500 мешканців міста Глиняни під’єднатися до централізованої каналізаційної мережі. Крім того каналізуванням буде забезпечено міську поліклініку, школу, притулок, музичну школу, дитячий садочок, державні установи та приватну компанію "Енерджі".

"Побутові стічні води будуть проходити належне очищення на нових очисних спорудах. У результаті впровадження заходу буде забезпечено комфортні умови проживання для населення, покращення екологічного стану міста та річок басейну Західного Бугу" – пояснила Оксана Війтик.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.