Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

комісія облради

lvivoblrada.gov.ua

П'ятниця, 1 грудня 2023, 10:08

На програму Безпечна Львівщина у 2024 році скерують понад 400 млн гривень

комісія облради

Ця сума є стартовою й за розрахунками вона зросте до 600 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 30 листопада, постійна комісія з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Львівської обласної ради погодила фінансування Комплексної програми "Безпечна Львівщина" на 2024 рік у сумі понад 400 млн гривень. Ця сума є стартовою й за розрахунками вона зросте до 600 млн грн.

"400 мільйонів гривень – цифра, яка буде зафіксована при затвердженні бюджету на програму "Безпечна Львівщина". Крім цього, як було задекларовано головою ЛОВА Максимом Козицьким, цифра зростатиме як мінімум на 75% відсотків з вільних залишків коштів 2023 року. Якщо буде перевиконання обласного бюджету наступного року, то щоквартально ще 50% від суми перевиконання будуть скеровані на сектор безпеки й оборони" – зазначив перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик.

Комісія обговорила завдання програми на 2024 рік, зокрема, щодо сприяння військовим підрозділам, правоохоронним органам, пожежно-рятувальним підрозділам, організацію та підтримання системи територіальної оборони, покращення резервів матеріально-технічних ресурсів, облаштування систем оповіщення і зв’язку тощо.

"Програма "Безпечна Львівщина" є основною програмою, яку виконуватимуть на Львівщині наступного року. На неї скерують щонайменше чверть коштів бюджету розвитку області. За результатами останньої сесії обласної ради, основне фінансування буде скеровано на потреби військових, правоохоронців і сил оборони, які виконують завдання з оборони держави. Це стартова пропозиція. Протягом року за рішенням сесії ця сума буде значно збільшена», – зазначив голова постійної комісії Назарій Сумало.

Назарій Сумало додав, що депутати додатково напрацюють низку пропозицій до програми "Безпечна Львівщина".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.