Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Фб Порошенка

П'ятниця, 1 грудня 2023, 11:23

Львівські прикордонники не випустили Порошенка за кордон

Петро Порошенко

У пункті пропуску "Краківець" прикордонники не випустили Петра Порошенка у відрядження за кордон.

Про це повідомив лідер Європейської Солідарності та п'ятий президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 1 грудня, прикордонники у пункті пропуску "Краківець", що на кордоні з Польщею, не випустили народного депутата фракції Європейська солідарність Петра Порошенка в узгоджене відрядження за кордон, де в нього була запланована низка зустрічей.

"Маю підписане відрядження головою Верховної Ради, але прикордонники мене не пропустили. Я далекий від думки, що прикордонники діяли за власної ініціативи. Кожен може сам здогадатися, хто ж скасував документ, підписаний спікером парламенту" – заявив Порошенко.

За його словами, у Польщі та США в нього були заплановані десятки зустрічей. З поляками Порошенко мав говорити про зняття блокади наших перевізників на кордоні, а з американцями – про забезпечення фінансування воєнної допомоги.

"Ситуація надзвичайно складна. Тому акцент в програмі – на проблемних республіканцях. Зірвано мою зустріч з новим спікером палати представників Джонсоном" – поясни  Порошенко.

Він додав, що рішення не випускати його за кордон, це "не дрібне шкідництво, а антиукраїнська диверсія". 

Зазначимо, у 2022 році Порошенка також не випускали за кордон. Підставою відмови у виїзді прикордонники називали "проблему з підтвердженням дійсності дозвільного документа" – не зчитувався QR код.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.