Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

двері

city-adm.lviv.ua

Четвер, 7 грудня 2023, 14:14

У під'їзді в центрі Львова відновили історичні соснові двері-віяло

двері

Особливість дверей у тому, що вони відчиняються у дві сторони, тому реставраційні роботи тривали близько 2 місяців.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У Львові фахівці відновили дерев’яні двері-віяло в будинку на вул. Севастопольській, 8. Реставраційні роботи виконували у межах міської Програми співфінансування відновлення цінних елементів в історичних будинках. 30% від вартості робіт оплатили мешканці.

Майстри не лише вирівняли деформовану конструкцію, а й відновили втрачені елементи різьбленого оздоблення. Роботи тривали близько 2 місяців. Фахівці замінили пошкоджену деревину, відновили втрачені декоративні елементи, встановили нове засклення та ручки.

Дерев’яні двері покрили акриловою лазур’ю і бейцем.

"Ці соснові двері-віяло відчиняються у дві сторони. Через цю особливість дверні полотна були пошкоджені та деформовані.Це один з небагатьох львівських під’їздів, де на сходовій залишилися майже всі автентичні двері, збереглась автентична плитка. Також відкрито розписи" – розповів реставратор Олександр Савчук.

Загальна вартість реставраційних робіт становила 65 000 грн. З цієї суми місто оплатило 45 500 грн, а іншу частину – мешканці.

Нагадаємо, львів'яни подали 65 заявок на реставрацію історичних брам та 44 заявки на реставрацію вікон.

Раніше Варіанти писали про реставраційні практики архітектурних споруд старого Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.