Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Понеділок, 11 грудня 2023, 13:24

У Львові скандальним забудовникам можуть дозволити збудувати готельний комплекс на Хмельницького

Підприємці, які у 2013 році незаконно збудували павільйон біля Магнусу, хочуть збудувати новий готельний комплекс на вул. Б. Хмельницького.

Відповідний проєкт ухвали опублікували на сайті Львівської міської ради, депутати повинні його розглянути на сесії міськради, яка відбудеться цього четверга, 14 грудня.

Йдеться про розроблення детального плану території у районі вул. Б. Хмельницького, вул. Жовківської, вул. Донецької.

Згідно з докмуентами на вул.Богдана Хмельницького,131 планують збудувати готельний комплекс з обслуговуючими будівлями, а також опрацювати можливі напрямки розвитку нерухомості на вул.Богдана Хмельницького,101. Зазначено, що ця земельна ділянка площею 12,3 га розташована у історичному ареалі міста.

Дозвіл на розроблення детального плану повинні отримати Тарасевич Надія та ТзОВ "Львівське виробничо-монтажне підприємство "Львівметаліст". За даними аналітичної системи YouControl Тарасевич Надія є співласницею декількох підприємств Львова, серед них ТОВ "Бінп Лтд", яке у 2013 році незаконно збудували павільйон навпроти "Магнусу". Тоді вони отримали дозвіл на розміщення тимчасового збірно-розбірного павільйону (закладу громадського харчування), але під час будівництва самовільно збільшило площу павільйону до 296,5 кв.м. і суд визнав незаконним цей самобуд.

Також Надія Тарасевич та Богдан Дзядик є власниками ТОВ "Княжий келих", яке володіє рестораном "Вежа крамарів" у центрі Львові на проспекті Свободи.

Щодо ТзОВ "Львівське виробничо-монтажне підприємство "Львівметаліст", воно засноване майже 30 років тому на вулиці Джерельній у Львові. Воно займається наданням в оренду машин, устатковання та товарів, а також ремонтом і технічним обслуговуванням готових металевих виробів. Його власником є Татух Михайло.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.