Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

домашні тварини

Вівторок, 12 грудня 2023, 12:37

У Сокалі ввели карантин через сказ у домашньої кішки

домашні тварини

У Сокалі, Сокальській ТГ і прилеглих територіях та накладено карантинні обмеження на 2 місяці.

Про це повідомили на сторінці Червоноградської районної державної адміністрації у Facebook.

У Сокалі зафіксували випадок сказу у домашнього кота, у місті запроваджено карантинні обмеження.
 
Як повідомили у Червоноградському районному управлінні Держпродспоживслужби 4 грудня до Червоноградської міської лікарні звернулася родина, яку подряпав домашній кіт. Тварина мала характері ознаки сказу. Родині відразу провели курс антирабічних щеплень.
 
 
"Домашнього улюбленця було поставлено на 10-ти денне карантинування з метою виявлення захворювання. 8 грудня тварина загинула, лікарі ветеринарної медицини провели відповідні дослідження патологічного матеріалу у Львівській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби України, після якого вірус сказу було підтверджено" – йдеться у повідомлені.
 
Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Червоноградської РДА  від 11 грудня 2023 року оголошено неблагополучним щодо сказу тварин м. Сокаль, Сокальську ТГ і прилеглі території та накладено карантинні обмеження на 2 місяці.
 
У ветлікарні за адресою Чайковського 64, м.Сокаль проводять безкоштовно профілактичні щеплення собак та котів проти сказу.
 
Нагадаємо, вже у двох районах Львівщини ввели карантин через сказ у лисиць лисиця У громадах Стрийщини виявили скажених лисиць, раніше схожі випадки зафіксували у Дрогобицькому районі.
 
У листопаді на Дрогобиччині зафіксували другий випадок сказу у домашньої кішки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.