Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євген Кузик

Фб Є. Кузика

Прес-реліз,   Вівторок, 12 грудня 2023, 17:05

Євген Кузик ініціював додаткове фінансування для поліклінік Львова у 2024 році

Євген Кузик

Під час засідання комісії охорони здоров'я та соціального захисту депутати заслухали керівників комунальних поліклінік Львова щодо потреб та планів розвитку установ.

Під час чергового засідання комісії охорони здоров'я та соціального захисту депутати Львівської міської ради заслухали керівників комунальних поліклінік Львова щодо потреб та планів розвитку установ.

Таку зустріч ініціював депутат фракції Європейська Солідарність Євген Кузик, який запропонував розглянути можливість поповнення статутних капіталів кожної поліклініки у загальній сумі 50 млн грн та погодити перерозподіл коштів бюджету розвитку бюджету Львівської громади.

"Ми чітко розуміємо, що наші поліклініки потребують додаткових капіталовкладень, ремонтних робіт, закупівлі техніки та іншого. Саме тому я вважаю, що ми повинні підтримувати абсолютно всі медичні заклади, без вийнятків. З огляду на це ми з колегами напрацювали певну формулу для того, щоб визначити конкретні кошти для медустанов. Ми взяли за основу суми доходів, які заробили поліклініки за 2022 рік, додали кількість зайнятих посад і поділили відповідно до коефіцієнтів. Власне, ця цифра й стала поштовхом до того, які суми ми виділятимемо. Ці кошти переважно планують використати для заміни ліфтів, ремонтів водопостачання та водовідведення, закупівлі нового обладнання – УЗД, рентген апаратів тощо. Маю надію, що до кінця року медустанови отримають фінансування та зможуть його реалізовувати", – прокоментував Євген Кузик.

Додамо, що комісія охорони здоров'я Львівської міськради погодила перерозподілити кошти з бюджету розвитку на заклади охорони здоров'я у такий спосіб: 4 млн грн – 1-й міській поліклініці, 10,5 млн грн – 2-й міській поліклініці, 6,5 млн грн – 3-й міській поліклініці, 11,280 млн грн – 4-й міській поліклініці, 10,5 млн грн – 5-й міській поліклініці, 7 млн грн – 6-й міській поліклініці, 220 тис грн – студентській поліклініці.

Нагадаємо, що минулої п'тниці Євген Кузик запропонував перерозподілити додаткові кошти бюджету розвитку Львівської МТГ, включивши до переліку потреби поліклінік Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.