Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

скрін з відео

Telegram

Середа, 13 грудня 2023, 10:21

На Львівщині військовий погрожував священнику та вручив йому повістку

скрін з відео

Чоловік у військовій формі мав особисту образу на священнослужителя, тому обіцяв силою забрати його або сина, якщо той не з’явиться до ТЦК.

У це повідомили в Telegram каналі "Підслухано Новояворівськ".

У спільноті опублікували відео, на якому на Стрийщині двоє осіб у військовій формі в грубим тоном і з погрозами виписали повістку греко-католицькому священнику отцю Андрію Чмиру, який править у селі Дуліби.

На відео чоловік у формі погрожував священнику і обіцяв силою відвезти його, або забрати його сина, якщо той не з’явиться до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Зі слів чоловіка, у нього була особиста образа на священника, через те, що на похороні його сина отець назвав загиблого "раб Божий", а не вказав його званння.

На офіційній сторінці "Львівського обласного ТЦК та СП" у Facebook вдіреагували на цей інцидент та провели службову перевірку, під час якої встановили, що під час здійснення планового оповіщення для уточнення військо-облікових даних військовозобовʼязаних в процес роботи військослужбовців ТЦК та СП втрутилась цивільна особа у військовій формі, що має особисту неприязнь до священнослужителя.

"Водночас дії військослужбовців ТЦК та СП були правомірними, повістка була виписана заздалегідь. Громадянин (священник), який являється військовозобовʼязаним викликався у ТЦК та СП для уточнення військооблікових даних"  – йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.