Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

укриття

Четвер, 14 грудня 2023, 11:13

У Франківському районі Львова відкрили нове укриття на 200 людей

укриття

В бомбосховищі облаштували вентиляцію, туалет, дитячий куток, а також  провели інтернет та зробили запаси бутильованої води.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У Львові на вулиці Похилій, що у Франківському районі, відновили укриття, якому понад 50 років. Тут провели сучасні комунікації та встановили спеціальну систему автоматичного відкриття дверей, облаштували різні зони, зокрема для дітей, провели інтернет.
 

Загальна площа укриття – 220 кв.м, і тут, у разі небезпеки, може поміститись близько 200 людей. Вартість усіх ремонтних робіт склала 2,9 млн грн.

Як розповіла директорка Львівського комунального ремонтно-аварійного підприємства Ірина Мауль, тут повністю замінили усі комунікації – водопостачання і каналізування, зробили освітлення, опалення та нову вентиляцію, відновили стіни та залили бетонну підлогу, відремонтували обидва входи-виходи, а також провели інтернет. Окрім того, біля входів до укриття облаштували поручні.
 

Також в укритті встановили нові двері та обладнали їх системою автоматично відкриття під час тривоги. Систему встановили за кошти міського бюджету.

Для найменших відвідувачів в укритті облаштували дитячий куточок, де можна погратися та цікаво з користю провести час. А для дорослих обладнали окремі функціональні зони та місця відпочинку. Додатково в укритті зробили запаси бутильованої води.

У найближчих планах міста – завершити ремонт укриття такого ж типу на вулиці Теліги, що розраховане на 100 людей. Це відбувається в межах програми ремонту укриттів на 2022-2024 роки, яку ухвалили на сесії Львівської міської ради торік у грудні.

До слова, загалом по місту є 4793 найпростіші укриття, де можна перебувати під час тривоги. 

Нагадаємо, 17 жовтня, виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення облаштувати укриття на вул. Б. Хмельницького – пл. Старий Ринок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.