Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

судова справа

Вівторок, 19 грудня 2023, 13:01

Двоє суддів з Львівщини придбали нові елітні автівки під час війни

судова справа

Суддя Турківського райсуду та Суддя Восьмого апеляційного адмінсуду оновили свій автопарк під час повномасштабного вторгнення.

Про це йдеться у розслідуванні "Схем".

Проаналізувавши Державний реєстр декларацій, публічний доступ до якого НАЗК відновило 10 грудня, виявили низку держслужбовців, які придбали елітні автомобілі вже після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Серед них, суддя Турківського райсуду на Львівщині Ростислав Ференц. Згідно з його декларацією, у 2023 році він взяв кредит на купівлю Toyota Corolla 2023 року випуску вартістю 1,338 млн грн. 

У коментарі суддя зазначив, що оформив кредит для того, щоб дружина купила автівку. На уточнення, чому обрали автівку саме останньої моделі, відповів: "Інших, можна так сказати, інших не було".

Також Суддя Восьмого апеляційного адмінсуду  у вересні минулого року стала власницею AUDI Q7 2022 року випуску. У повідомленні про суттєві зміни в майновому стані вона вказала її вартість – це 2,7 мільйона гривень.

У розмові з журналістом суддя пояснила, що зробили замовлення на цю автівку ще рік перед тим.

"Ми проплатили перший внесок. І в нас, іншими словами, не було вибору" – відповіла Шинкар.

Нагадаємо, Тетяну Шинкар перевели на посаду судді Львівського апеляційного суду у 2018 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.