Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Медика

Getty Images

Неділя, 24 грудня 2023, 09:42

Польські протестувальники тимчасово зняли блокаду з кордону «Шегині – Медика»

Медика

Поляки не пропускали фури через цей МПП з 23 листопада.

У суботу, 23 грудня, була досягнута домовленість про тимчасово припинення  блокади МПП «Шегині – Медика» польськими перевізниками та фермерами.

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики Польщі Міхал Колодзейчак польським ЗМІ.

За його словами, протестувальники погодилися відкрити кордон, якщо будуть виконані три їхні вимоги: допомога на закупівлю кукурудзи; збереження податку на сільське господарство на рівні цього року; продовження ліквідних кредитів. Колодзейчак обіцяв після нового року почати переговори, щоб знайти спільне рішення.

Ініціатор протесту Роман Кондров сказав, що протест буде зупинено з неділі, 24 грудня, до 2 або 3 січня.  Він додав, що якщо він отримає письмове підтвердження від прем'єр-міністра про виконання їхніх вимог, акція протесту, можливо, не буде відновлена.

На пресконференції Чеслав Сєкерський заявив, що вимоги польських аграріїв будуть задоволені, але для цього потрібно час. Він пояснив, що на деякі вимоги, зокрема, є кошти в державному бюджеті, який зараз розглядається.

Нагадаємо, що поляки заблокували кордон «Шегині – Медика» з 23 листопада. Це був один з чотирьох МПП, які заблокували на польсько-українському кордоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.