Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

epu.in.ua

Четвер, 14 березня 2013, 17:01

Валерій Потюк пропонує віддавати культурні пам’ятки в концесію

Валерій Потюк, начальник управління охорони культурної спадщини Львівської обласної державної адміністрації пропонує віддавати культурні пам'ятки в концесію.

Про це сьогодні, 14 березня, він говорив під час засідання постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської облради, інформує кореспондент Варіантів.

За словами Потюка, передача культурних об'єктів на тимчасове користування іноземним фірмам чи приватним особам – один зі способів отримати кошти на збереження та відновлення культурної спадщини.

Чиновник наводив приклад, коли Віденський замок було передано у концесію, за один рік, за словами начальник управління охорони культурної спадщини Львівської обласної державної адміністрації, було отримано прибуток у розмірі 7 мільйонів євро.

Орест Шейка, голова постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської облради вважає,що про концесію зарано говорити, оскільки з цим складно буде на законодавчому рівні.

Нагадаємо, сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської облради, під час якого Валерій Потюк представив депутатам Проект регіональної програми розбудови охорони культурної спадщини на 2013-19 рр.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.