Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

домашні тварини

П'ятниця, 29 грудня 2023, 15:21

На Миколаївщині оголосили карантин у двох селах через сказ у кота

домашні тварини

Карантинні обмеження накладено у селах Більче, Болоня та прилеглій 5-ти кілометровій зоні лісових угідь.

Про це повідомила пресслужба Миколаївської міської ради.

На Миколаївщині оголошено карантин у двох селах громади через підтверджений випадок сказу у кота. Випадок зафіксовано у селі Більче.

"Місцева жителька помітила на присадибній ділянці мертвого кота, який напередодні наніс їй укус. Патологічний матеріал (головний мозок кота) було доставлено у Пустомитівську міжрайонну державну лабораторію Держпродспоживслужби, де зроблені мазки-відбитки і доправлені у Львівську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби. Результати аналізів підтвердили захворювання тварини на сказ" – йдеться у повідомлені.

У населеному пункті проведено відповідні ветеринарні заходи.

На вимогу Розпорядження Стрийської РВА, у Миколаївській міській раді відбулось засідання робочої групи, де обговорено питання запобігання захворювання тварин на сказ та забезпечення стійкого епізоотичного благополуччя території району від сказу.

Нагадаємо, вже у двох районах Львівщини ввели карантин через сказ у лисиць.  У громадах Стрийщини виявили скажених лисиць, раніше схожі випадки зафіксували у Дрогобицькому районі. 

Додамо, у дистопаді у двох селах Дрогобицького району запровадили карантин через сказ у лисиць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.