Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Брюховичі

ЛМР

Середа, 3 січня 2024, 09:39

Влада призупинила спірну забудову в Брюховичах

Брюховичі

Забудовнику заборонили зведення багатоквартирного будинку в курортній зоні. 

Львівська міська рада не дозволила забудовнику звести багатоквартирний житловий будинок на вул. Курортній в смт. Брюховичі, де розташована санаторна зона.

За словами головного архітектора Львова Антон Коломєйцева, проект не відповідає містобудівним нормам та порушує інтереси місцевих жителів.

За даними пресслужби ЛМР, управління архітектури відмовило у видачі містобудівних умов та обмежень на зведення багатоповерхівки з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вул. Курортній.

Причиною стала невідповідність містобудівній документації, яка передбачає зону регулювання забудови навколо об’єкту. Проте забудовник планував виходити за межі цієї зони, створюючи нависання об’ємів із дуже сильними консолями.

«Така забудова не враховує особливості місцевості, де є санаторії, ліси, озера та історичні пам’ятки. Вона також порушує права мешканців Брюхович, які протестують проти цього проекту. Ми не можемо дозволити таку архітектурну витівку, яка зіпсує краєвид та екологію цього району», – заявив Антон Коломєйцев.

Він додав, що міська рада готова до діалогу з забудовником, якщо він змінить свій проект відповідно до вимог містобудівної документації та інтересів громади. Якщо ж ні, то міська рада буде захищати свою позицію в суді.

Раніше міська Інспекція держархбудконтролю звернулася у прокуратуру, щоби скасувати незаконно видані містобудівні умови й обмеження для ТзОВ «Еф-Лінг», у рекламних кампаніях більш відомого як ЖК «Свої». Мешканців Львівської громади застерігають від купівлі житла на вул. Курортний проїзд, 3 у Брюховичах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.