Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівська залізниця

Понеділок, 15 січня 2024, 11:50

У двох пунктах пропуску на Львівщині показники передачі вантажів збільшилися на понад 1 млн тонн

Львівська залізниця

У 2023 році продемонстрували приріст передачі вантажів через українсько-польський прикордонні переходи Ягодин–Дорогуськ та Мостиська–Медика.

Про це повідомляє "Rail.insider"

Як розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов, упродовж минулого року через українсько-польські прикордонні переходи експортовано 13 млн 375 тисяч тонн вантажів. Це на 119,5 тис. т перевищує показник 2022 року. Приріст продемонстрували два прикордонні переходи:

  • Мостиська ІІ–Медика – понад 760 тис. т;
  • Ягодин–Дорогуськ – майже 384 тис. т.

Водночас експорт через стик Рава-Руська–Верхрата торік скоротився на 95 тисяч тонн.

Значне падіння фіксується і через ще один українсько-польський перехід Ізов–Грубешув. Так, порівняно з 2022 роком експорт вантажів через нього у 2023-му скоротився на 928,5 тисяч тонн.

В імпортному сполученні між Україною та Польщею торік передано 4 млн 123 тисяч тонн вантажів. Це на 22,5%, або 758 тисяч тонн більше, ніж у 2022 році.

Показник передачі вантажів через перехід Ізов–Грубешув і тут демонструє падіння. Він на майже 244 тисяч тонн менше обсягів 2022 року.

Як повідомлялося раніше, два польські переходи продемонстрували рекордні показники передачі вантажів у листопаді

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.