Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

маршрутка

Вівторок, 16 січня 2024, 11:45

У Львові хотіли здати на металобрухт 10 маршруток Mercedes та LAN

маршрутка

Комісія міськради не погодила таке рішення, тому шукатимуть благодійників, які б відремонтували старі автобуси та переобладнали під потреби військових.

Вчора, 15 січня, під час засідання комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міськради обговорили проєкт ухваил "Про списання з балансу ЛК АТП № 1 основних засобів".

Як повідомив керівник управління транспорту міськради Орест Олеськів йдеться про списання 10 автобусів Mercedes та LAN 1993 року, які непридатні для подальшого використання містом, тому що до них немає запчастин. Останній раз автобуси експлуатувалися ще у 2016 році. 

"Ми списуємо, робимо аукціон, ріжемо і продаємо на метал" – повідомили на комісії.

Однак у членів комісії виникли суперечки щодо списання цих автобусів, оскільки серед них є моделі 1996 і 1998 років, які можливо б було відремонтувати. Крім того у матеріалах не прикріпленні фото, які б підтверджували стан автобусів та зовнішній вигляд, придатного для списання транспорту. 

"Ми їх оглядали через дирочку, бо нас туди не впускали. З дирочки ми дивилися досить непогано, жодна подушка не опущена, всі нормально на балансі стоять, ходова частина нормальні. Так, що там з мотором – погоджуюсь, бо через дирочку ми мало що могли побачити. Жодного раз нас туди ніхто не запрошував, щоб показати в якому стані ці автобуси" – пояснив голова комісії Ігор Зінкевич. 

Крім цього, комісія запропонувала відремонтувати ці автобуси та передати на потреби ЗСУ. У автобусах, які не підлягають ремонту хочуть облаштувати лазні чи польові кухні.
 
"Можливо, є благодійники, волонтери, які зголосяться за свій кошт переобладнати автобус для передачі ЗСУ чи волонтерським центрам. Можливо, є такі умільці, які зможуть запустити двигуни, замінити чи переробити конструкцію автобуса під кухню, душову тощо для наших військових. Словом, дати друге дихання цим автобусам, яке буде корисним в час війни" – додав Ігор Зінкевич. 
 
Комісія відтермінувала це питання на деякий час та доручила департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури подати інформацію про намір списати з балансу ЛК АТП №1 автобуси, які можуть бути затребувані волонтерами чи громадськими організаціями. 
 
Якщо жодна організація за цей час не зголоситься відремонтуватися автобуси, їх таки спишуть на металолом.
 
Нагадаємо, з бюджету Львова у 2023 році на маршрутки скерували понад мільярд гривень. 

У місті триває тендер на закупівлю 12 низькопідлогових автобусів за кошти ЄІБ.

Додамо, у листопаді 2022 року у місті оголосили закупівлю на будівництво автотранспортного підприємства на вул. В. Вернадського. Ще у 2018 році Львівська міськрада виділила цю земельну ділянку АТП №1 для влаштування автопарку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.