Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску з Польщею

StrazGraniczna

Вівторок, 16 січня 2024, 13:00

Дві львівські прикордонниці за 150 доларів продавали інформацію з закритих баз даних

пункт пропуску з Польщею

Інспекторки перевіряли для чоловіків призовного віку інформацію у державній базі даних про наявність чи відсутність для них заборон на перетин кордону.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Повідомлено про підозру двом співробітницям підрозділів прикордонної служби за фактом несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах.

"За даними слідства, інспекторки за гроші перевіряли для "клієнтів" призовного віку інформацію у державній базі даних про наявність чи відсутність для них заборон на перетин кордону. При цьому, вони могли визначити чи розшукують тих, чи інших чоловіків представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки" – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що підозрювані працювали у різних структурних підрозділах і не були знайомими, однак діяли за схожою схемою. Вони спілкувалися через месенджери та "працювали№ за допомогою посередників. Така послуга коштувала 150 доларів США, яку вказані особи розподіляли між собою.

Правоохоронці задокументували два епізоди продажу службової інформації однією прикордонницею та ще шість – іншою.

Наразі вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу та відсторонення від посад.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.