Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Четвер, 18 січня 2024, 15:56

Комісія Садового шукатиме ухилянтів на львівських підприємствах

Андрій Садовий

У міськраді проаналізували стан військового обліку у Львові впродовж минулого року та напрацювали пропозиції щодо його покращення у цьому році.

Про це йдеться у розпорядженні міського голови Львова Андрія Садового №7 від 11 січня 2024 року.

Андрій Садовий підписав розпорядження про стан військового обліку у 2023 році та завдання на 2024 рік, згідно з яким у місті проаналізували основні моменти військового обліку та бронювання працівників на підприємствах Львова у 2023 році та розробили пропозиції щодо покращання стану військового обліку у цьому році.

"З метою якісної організації військового обліку на території Львівської МТГ у 2024 році затвердити: аналіз стану військового обліку на території Львівської МТГ за підсумками 2023 року та пропозиції щодо його покращання у 2024 році; заходи щодо організації військового обліку у 2024 році; графік проведення у 2024 році навчань з посадовими особами, відповідальними за військово-облікову роботу; план проведення у 2024 році перевірок стану військового обліку у виконавчих органах Львівської міської ради, львівських комунальних підприємствах та установах" – йдеться у розпорядженні.

Згідно з документом, впродовж 2023 року у місті не вдалось повністю виконати план перевірок стану організації та ведення військового обліку у підприємствах, установах, організаціях та навчальних закладах Львова. Зокрема, комісія, яка проводила перевірку, зафіксувала окремі недоліки й порушення, які потребують негайного усунення.

Загалом торік, за висновками ТЦК та СП, робота щодо військового обліку та бронювання на території Львівської МТГ організовувалась краще на 13 підприємствах та установах:

- Восьмий апеляційний адміністративний суд;

- Львівська дирекція акціонерного товариства "Укрпошта";

- Залізнична районна адміністрація Львівської міської ради;

- Личаківська районна адміністрація Львівської міської ради;

- структурна одиниця "Львівенергоавтотранс" ПАТ "Львівобленерго";

- 3-я міська поліклініка м. Львова;

- Господарський суд Львівської області;

- Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького;

- Львівський регіональний структурний підрозділ Державного підприємства обслуговування повітряного руху України;

- ПАТ "Львівобленерго";

- відокремлений підрозділ "Лікарня Святого Луки" КНП ЛТМО "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги";

- 4-а міська поліклініка м. Львова;

- ТзОВ "Львівський завод фрезерних верстатів".

Натомість найгірші показники виявили у семи підприємствах та закладах:

- ТзОВ "Галімпекс – склодзеркальний завод";

- Львівська медична академія імені Андрея Крупинського;

- Львівський апеляційний суд;

- ЛКП "Сяйво";

- ЛКП "Левандівка";

- Львівське вище професійне політехнічне училище;

- Львівська національна академія мистецтв.

Крім цього, до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку торік притягнули 15 підприємств, установи та організацій:

- ТзОВ "Мобіжук";

- ТзОВ "Джі М Джі Груп";

- ТзОВ "Вако Трейд 10";

- ПП "Львівелектросервіс";

- ТзОВ "Факро Львів";

- ТзОВ "Автотранс-ДІК";

- ТзОВ "Швидкий Світ";

- ТзОВ "Виробничо-комерційна фірма "Ром ЛТД";

- ПП "Шипшина";

- ПП "Азов-Галичина";

- Львівський торговельно-економічний університет;

- Львівське комунальне підприємство "Господар";

- ТзОВ "ЮОН";

- ТзОВ "Будівельна група "Монолітбуд";

- ТзОВ "Агрікон-Південь".

Також у Львівській міськраді розробили основні пропозиції щодо покращення стану військового обліку у цьому році. Відтепер кожне прибуття призовників, військовозобов’язаних чи резервістів з особистих питань до центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) використовуватимуться для звіряння їх облікових даних із картками первинного обліку.

Також для персонального військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів у міськраді вирішили:

- розробити плани звірянь облікових даних карток первинного обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів з обліковими даними підприємств, закладів, установ, організацій, в яких вони працюють (навчаються);

- здійснювати постійний контроль за виконанням посадовими особами підприємств, закладів, установ та організацій, які перебувають на підвідомчій території, Порядку організації та ведення військового обліку, а призовниками, військовозобов'язаними та резервістами встановлених правил військового обліку;

- покращити взаємодію керівництва місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, закладів, установ, організацій з ТЦК та СП;

- забезпечити якісне відпрацювання списків персонального військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, що працюють та навчаються у навчальних закладах;

- посилити контроль за прийняттям на роботу громадян з відповідними військово-обліковими документами, визначеними у Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Згідно з розпорядженням, перевірки стану військового обліку на території Львівської МТГ проводитиме спеціальна комісія, яку очолила керуюча справами виконкому міськради Наталія Алєксєєва. До її складу увійшли заступники керівників кожної з районних адміністрацій Львова, начальник відділу мобілізаційної роботи апарату виконавчого комітету Львівської міськради Олександр Хорошевський, а також представники Львівського районного управління поліції № 1 та № 2.

Перевірки львівських підприємств та установ стартують з 22 січня й триватимуть до кінця цього року. У цей перелік увійшли 188 фірм.

Нагадаємо, через введення воєнного стану чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати з України. З квітня 2023 року уряд дозволив здійснювати призов на військову службу під час мобілізації незалежно від місця військового обліку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.