Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

очисні споруди

П'ятниця, 19 січня 2024, 17:58

У Пустомитах за п'ять років реконструювали частину очисних споруд за 39 млн грн

очисні споруди

Влада обіцяє повну реконструкцію очисних споруд завершити цього року.

Сьогодні у Пустомитах відбулося офіційне відкриття першої черги реконструйованих очисних споруд. 

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.  

"Після завершення робіт ефективність очистки господарсько-побутових стічних вод буде становити 88-99,2%, стічні води проходитимуть повну механічну, біологічну очистку та знезараження завдяки чому до водойм повертатиметься чиста та безпечна для навколишнього середовища вода", – йдеться у повідомленні. 

Робочий проєкт передбачив проведення реконструкції існуючих каналізаційно-очисних споруд очистки господарсько-побутових стічних вод. Вони надходять від міста Пустомити із використанням сучасних енергозберігаючих технологій продуктивністю 2700 м³/добу.

Реалізацію проєкту розпочали у 2019 році, фінансування виконаних робіт здійснили з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, державного та місцевого бюджетів. Завдяки спільному фінансуванню вдалося завершити роботи з будівництва І-ої черги очисних споруд продуктивністю 1350 м³/добу. Зокрема з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, за цей період, залучили 12,6 мільйонів гривень.

На 2024 рік запланували подальше фінансування проєкту за кошти місцевого бюджету та залучення коштів з інших можливих джерел фінансування, аби завершити роботи другої черги будівництва у цьому році.

Загальна вартість проєкту "Реконструкція очисних споруд у м. Пустомити Львівської області. Коригування" становить 51,8 мільйони гривень. Реалізацію будівництва здійснюють у дві черги. Вартість першої черги – 38,8 мільйони гривень та другої черги – 13 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.