Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

світлофор

Понеділок, 22 січня 2024, 10:55

У Львові на вулиці Городоцькій налаштували світлофори за принципом Зеленої хвилі

світлофор

Тепер автомобілі, які рушили на зелене світло біля "Привокзального ринку" без зупинки проїдудь три світлофори до перехрестя з вул. Кульпарківською.

Про це повідомляє ЛКП "Львівавтодор" на своїй сторінці у Facebook.

На магістральній вул. Городоцькій впроваджено проєкт жорсткої координації роботи світлофорів за принципом "Зелена хвиля" на ділянці, яка включає три світлофорні об’єкти:
– вул. Городоцька – "Привокзальний ринок",
– вул. Городоцька – ТЦ "Скриня",
– вул. Городоцька – вул. Кульпарківська.

Це означає, що при дотриманні рекомендованої швидкості водій, який рушив на зелене світло біля "Привокзального ринку" без зупинки проїде до перехрестя з вул. Кульпарківською (швидкість, яка закладається в проєкті – 50 км/год).

"Звісно ми розуміємо, що для найефективнішої роботи жорсткої координації на ділянці між світлофорними об’єктами не повинно бути нерегульованих пішохідних переходів чи нерегульованих перехресть. На цій ділянці є нерегульовані пішохідні переходи, але під час досліджень було помітно, що інтенсивність пішоходів є незначною, тому великого впливу на координацію дані пішохідні переходи нести не будуть" – пояснює начальник відділу транспортного планування, моделювання та організації дорожнього руху ЛКП "Львівавтодор" Тарас Мазур.

Головним завданням, яке ставили інженери організації дорожнього руху, – швидко пропускати транспорт на виїзд з міста.Тож програму регулювання закладено таким чином, щоб тривалість дозвільного сигналу на перехресті вул. Городоцька – вул. Кульпарківська для руху на вул. Кульпарківська була у два рази меншою ніж на попередніх двох перехрестях.

"Основним транспортним потоком, який ми маємо на меті швидше випускати з міста є потік, який рухається вул. Городоцька. На перехресті вул. Городоцька – вул. Кульпарківська є зелена стрілка, яка дозволяє постійний рух праворуч на виїзд з міста, тому автомобілі, які розпочали рух на зелений сигнал світлофора на світлофорному об’єкті вул. Городоцька – "Привокзальний ринок" проїдуть ці три світлофорні об’єкти без зупинки" – додав Тарас Мазур.

Нагадаємо, у листопаді у Львові замінили 100 опор до світлофорів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.