Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Інклюзивне таксі

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 23 січня 2024, 13:36

У Львові запрацювало Інклюзивне таксі для маломобільних жителів громади

Інклюзивне таксі

Львівська міськрада компенсовуватиме пасажирам з інвалідністю 800 гривень на місяць за проїзд у спеціальному таксі.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Український онлайн-сервіс виклику авто Uklon та мережа АЗК OKKO за підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради запустили у Львові "Інклюзивний клас авто".
 
Відсьогодні пасажири, що користуються кріслами колісними, можуть безперешкодно пересуватися на спеціально обладнаних авто, натомість місто компенсовуватиме пасажирам з інвалідністю вартість за проїзд.
 
 

Зокрема, компанія OKKO закупила спеціалізовані автомобілі, а також буде забезпечувати їх пальним протягом року. Ініціативу підтримали у Львівській мерії, і зі свого боку місто компенсовуватиме вартість проїзду для осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та користуються кріслами колісними. На одного пасажира місто передбачатиме до 800 гривень на місяць.

Для виклику адаптованої автівки у застосунку Uklon необхідно ввести потрібний маршрут та вибрати відповідний клас. Поїздки можна замовляти як безпосередньо по Львову, так і в околицях міста, радіусом до 20 кілометрів. Один автомобіль може здійснювати більше 150 поїздок на місяць. Якщо буде попит, то кількість машин поступово збільшуватимуть.

Авто класу "Інклюзивний" оснащені гідравлічним або механічним підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки та кріпленнями для фіксації крісла колісного.

Усі поїздки на авто класу "Інклюзивний" виконуватимуть професійні драйвери, які також пройшли тренінг зі спілкування та взаємодії із людьми з порушеннями опорно-рухового апарату. Крім послуги перевезення, у разі, якщо пасажир з інвалідністю пересувається без супроводу, водій допоможе перенести багаж або особисті речі.

Зазначимо, що загалом у Львівській міській територіальній громаді на обліку в управлінні соціального захисту перебуває 1321 людина з інвалідністю (у тому числі й діти), які користуються кріслами колісними та 286 осіб з інвалідністю, які мають ампутовані кінцівки.

Нагадаємо, 18 січня на сайті Львівської міськради оприлюднили проєкт ухвали, якою пропонують встановити у Львівській міській територіальній громаді компенсації за отримані послуги перевезення в межах ініціативи "Інклюзивне таксі".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.