Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

амбулаторія у Сокільниках

Фб Юлії Городечної

Прес-реліз,   Середа, 24 січня 2024, 10:00

Дружина військовослужбовця за власний кошт відремонтувала амбулаторію на Львівщині

амбулаторія у Сокільниках

У вівторок, 23 січня, у Сокільниках, що поблизу Львова, відкрили відремонтовану частину місцевої амбулаторії загальної практики.

Важливо, що жодної гривні з бюджету витрачено не було, адже ремонтні роботи проводилися коштом підприємиці Юлії Городечної.

Відомо, що її чоловік, Роман Городечний, колишній підприємець, а зараз військовослужбовець, який відомий своїми благодійними проєктами, зокрема оснащував львівські лікарні, виділяв кошти на допомогу хворим дітям та на підтримку молодих спортсменів.

"Ремонт амбулаторії у Сокільниках – мій перший самостійний проєкт. Не хочу називати себе благодійницею, переконана, що кожен з підприємців здатен виділяти хоч 10-20% свого прибутку на те, щоб робити добрі справи. Це наш громадянський обов'язок та місія. Особливо цінно, що вже завтра сюди повернуться лікарі. Від моменту ідеї до відкриття відновленої амбулаторії минуло трохи більше ніж 60 днів. Поспішали, щоб сокільничани змогли якомога швидше отримувати допомогу лікарів у світлих та теплих кабінетах. Ми прагнули врахувати усі побажання лікарів та створити максимальний комфорт. Сучасна медицина – це якісні послуги у зручних умовах. Поки наші бійці захищають нас на полі бою, наша мета – зробити так, щоб їх родини, а також нові покоління могли отримувати кваліфіковану медичну допомогу" – розповідає Юлія Городечна.

Загальна вартість робіт – близько 800 тисяч гривень. Зроблено капітальний ремонт 4 великих та 2 малих кабінетів, коридору. Також відремонтовано та обладнано санвузол, який пристосований під потреби осіб на кріслах колісних. Повністю замінено підлогу, підвіконня, сантехніку та електрику, капітально відремонтовано стіни, двері та стелю. Загальна площа відремонтованих приміщень близько 120 м².

"Активно працюємо над розвитком медицини у нашій територіальній сім'ї, зміцнюємо лікувально-діагностичну базу. Таке покращення, як ремонт амбулаторії, допоможе нам збільшити об'єм та покращити якість надання медичних послуг жителям громади, діагностику захворювань. Переконаний у тому, що лікарі повинні мати комфортні умови праці, а наші пацієнти отримували якісні медичні послуги. Медичний заклад має бути таким, щоб було зручно усім. Над цим зараз і працюємо" – каже директор КНП "АЗПСМ" Сокільницької сільради Юрій Гонсьор.

Зараз в амбулаторії працюють 4 сімейні лікарі, 4 вузькі спеціалісти (лікар-невропатолог, лікар акушер-гінеколог, лікар з ультразвукової діагностики, лікар-кардіолог), фельдшер-лаборант та сестра медична з масажу.

мбулаторія обслуговує понад 6 000 пацієнтів, які уклали декларацію з сімейними лікарями і їх кількість постійно зростає.

"Медична допомога є важливою складовою кожного суспільства, і тепер ми можемо бути впевнені, що амбулаторія готова надавати якісну допомогу нашим мешканцям. Це чудовий приклад того, як разом ми можемо змінювати своє село, місто та країни на краще. Величезне спасибі всім, хто брав участь у цьому благородному ділі. Вірю, що це буде прикладом для інших підприємців та меценатів. Саме такі світлі ініціативи роблять наше село кращим місцем для життя" – підсумував сільський голова Тарас Сулимко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.