Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Авіаційна, 7

city-adm.lviv.ua

Середа, 24 січня 2024, 12:12

Онуру планують продати ділянку на Авіаційній за 1,2 мільйона гривень

вул. Авіаційна, 7

У міськраді напрацювали проєкт ухвали, якою планують продати "Онуру" ділянку на вулиці Авіаційній за 1,2 мільйона гривень.

Про це йдеться у проєкті ухвали, що опублікована на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 23 січня 2024 року.

На сайті Львівської міськради оприлюднили проєкт ухвали про надання дозволу ТОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл" на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки на вул. Авіаційній, 7 у Залізничному районі Львова.

Згідно з документом, земельну ділянку площею 0,1334 га на вул. Авіаційній, 7, що перебуває у комунальній власності, планують продати ТОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл", яке, станом на сьогодні, орендує цю ділянку у міськради Львова.

Термін дії оренди закінчується у 2030 році. Ділянка належить до земель промисловості, транспорту, електронних комунікацій, енергетики, оборони та іншого призначення.

"Затвердити земельну ділянку несільськогосподарського призначення площею 0,1334 га на вул. Авіаційній, 7 для продажу ТОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл" за рахунок земель промисловості, транспорту, електронних комунікацій, енергетики, оборони та іншого призначення.

ТОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл" укласти з управлінням земельних ресурсів департаменту містобудування договір про оплату авансового внеску в рахунок оплати ціни земельної ділянки площею 0,1334 га на вул. Авіаційній, 7, що становить до 20% від нормативної грошової оцінки, та сплатити авансовий внесок у сумі 258 446 грн протягом десяти робочих днів з дня підписання цього договору" – йдеться в проєкті ухвали.

Ділянку на вул. Авіаційній продають за 1 292 232,46 грн. Як пояснили у міськраді, продаж цієї земельної ділянки дозволить залучити додаткові кошти до міського бюджету та забезпечить ефективне використання земельного фонду.

За даними аналітичної системи YouControl, фірма "Онур Конструкціон Інтернешнл" зареєстрована з 2004 року у Києві, займається будівництвом доріг і автострад. Її власниками є громадяни Туреччини Онур та Іхcан Ченінджевізи й львів'янин Олег Фаріон.

Олег Фаріон є керівником двох турецьких будфірм: ТОВ "Емт Ерімтан Мюшавірлік Тааххют Тіджарет А. Ш." (зареєстрована у Львові у 2017 році) та ТОВ "Європавер Україна" (зареєстрована у Львові в жовтні 2019 року). Також він керує ПП "Глорія" (смт Брюховичі), що займається обслуговуванням напоями, та належить мешканці Брюхович Олені Караахметоглу.

Компанія "Онур" є підрядником багатьох ремонтних робіт із будівництва доріг на Львівщині. 

Додамо, у листопаді 2023 року у міськраді напрацювали проєкт ухвали про продаж ТОВ "Ефе бетон", що належить ТОВ "Онур", ділянки на вул. Авіаційній, 7.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.