Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Прес-реліз,   П'ятниця, 26 січня 2024, 15:13

Поліс для туристів: чи обов’язкова страховка?

Туристичний поліс — це можливість отримати безкоштовні медичні послуги за кордоном у разі виникнення проблем зі здоров’ям. 

Базовий пакет полісу містить необхідне: екстрену стоматологічну допомогу, медичне обслуговування та транспортування. Та за бажанням можна доповнити страхові випадки.

Загалом, туристичне страхування є обов’язковим згідно із законодавством України. Це регламентовано статтею 16 Закону «Про туризм». Та й посольства більшості країн, які відвідують туристи, без страховки не дають візи. Але насамперед у страхуванні зацікавлені самі туристи, які збирають в подорож. Бо у разі раптового захворювання чи нещасного випадку оплатити медичні послуги самостійно буває непросто. В Європі медицина є доволі дороговартісною, і рахунки за надання допомоги можуть становити десятки тисяч євро.

Переваги наявності туристичного полісу

Навіть під час нетривалої поїздки можна захворіти. Організм по-різному реагує на певний клімат чи стресові ситуації в подорожі. Краще бути готовим завчасно і бути впевненим, що вам нададуть медичну допомогу. 

Зазвичай, можна і навіть потрібно взяти з собою ліки для першою допомоги: жарознижувальні засоби, пігулки проти діареї та інших розладів, від головного та зубного болю. Але в деяких ситуаціях знадобиться кваліфікована медична допомога.

Що покриває туристичне страхування:

  • екстрену стоматологічну допомогу;

  • транспортування до медичного закладу;

  • хірургічне втручання для порятунку життя;

  • витрати на медичні консультації та амбулаторне лікування.

Якщо ви подорожуєте з дітьми, їх так само варто застрахувати. Краще підготуватися до можливих неприємних ситуацій та не боятися їздити за кордон.

Зручність онлайн-оформлення туристичного полісу

Оформлення страхування в онлайн-режимі — це можливість добре зекономити гроші та час, щоб побути з сімʼєю, наприклад. А перевагою сайту UKASKO є вибір серед великої кількості пропозицій провідних страхових компаній. Що дає онлайн-оформлення:

  • можливість обрати найкращий варіант;

  • швидкість та легкість процесу оформлення та отримання полісу;

  • доступність послуги в зручний час;

  • отримання документу через 5 хвилин після заповнення форми та оплати.

Електронний поліс зберігається у вашому смартфоні та доступний з інших пристроїв через вашу електронну пошту. На різні випадки поліс можна роздрукувати та мати ще в паперовому варіанті. Обидві версії є чинними законними документами.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.