Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

затримання

СБУ у Львівській області

Понеділок, 29 січня 2024, 10:20

Суд зобов'язава Львівський арсенал сплатити 1,5 млрд гривень Міноборони за непостачання оплачених мін

затримання

У рамках цієї справи накладено арешт на рахунки та інше рухоме та нерухоме майно, що належать "Львівському арсеналу".

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

24 січня 2024 року Північний апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Києва від 26 вересня 2023 року про стягнення з ТОВ "Львівський арсенал" на користь Міноборони 1 340 465 698 гривень попередньої оплати, 90 683 623,06 гривень пені та 96 734 638 гривень штрафу за непостачання оплачених мін. 

Рішення набрало законної сили та підлягає примусовому виконанню.

Окрім цього, у провадженні Господарського суду міста Києва перебуває судова справа про додаткове стягнення на користь Міноборони з цього ж суб’єкта господарювання 163 486 435,74 гривень неустойки за цим самим державним контрактом. Вона була нарахована постачальнику за додатковий період прострочення виконання зобов’язань.

В рамках цієї справи накладено арешт на рахунки та інше рухоме та нерухоме майно, що належать фірмі "Львівський арсенал".

Зазначена ухвала вже пред’явлена до органів Державної виконавчої служби України до виконання.

Як повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Facebook. За даними слідства, до оборудки причетні колишні та діючі високопосадовці МО України та очільники афілійованих компаній.
 
"Зловмисники намагалися вкрасти майже 1,5 млрд бюджетних гривень на придбанні 100 тис. мінометних пострілів для ЗСУ. За даними слідства, у серпні 2022 року чиновники уклали контракт на закупівлю оптової партії артснарядів з постачальником озброєнь "Львівський арсенал"  – йдеться у повідомленні.
 
Зокрема, підозру отримали: колишній та нинішній керівники Департаменту військово–технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони, очільник та комерційний директор компанії "Львівський арсенал", а також їхній спільник – представник іноземної комерційної структури.
 
СБУ затримала одного із фігурантів на спробі виїхати за межі України, тож наразі він перебуває під вартою. Питання щодо запобіжних заходів для інших фігурантів наразі вирішується.
 
Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.