у Львові з 29 квітня до 6 травня на площі перед палацом Потоцьких відбудеться перший в Україні фестиваль «Дні культури та виноробства Угорщини».
Зокрема, буде можливість покуштувати традиційної угорської страви – гуляшу, затанцювати чардаш, чи послухати добру угорську музику, а також посмакувати всесвітньовідомим вином з Токаю, яке ще у XIIX столітті Ґете назвав «королем вин та вином королів».
Вхід на захід буде цілком безкоштовним, що дасть змогу львів'янам та гостям міста ближче познайомитись з угорськими традиціями.
Участь у фестивалі візьмуть близько півсотні виноробів та кулінарів з Угорщини і 30 угорських та українських творчих колективів, які представлятимуть не лише традиційну культуру, а й сучасні її напрямки.
Окрім Львова схожі за форматом фестивалю пройдуть також і в інших містах України – Києві, Хмельницьку, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Запоріжжі, Херсоні, Миколаєві та Одесі.
Організатори планують, що фестиваль стане традиційним та буде проводитись щорічно, а це в свою чергу сприятиме розвитку туристичної та культурної привабливості Львова, а також зміцненню україно-угорських відносин.
Захід організований за підтримки Посольства Угорщини в Україні.