Уже в кінці цього місяця львів'яни та гості міста зможуть відвідати новий гастрономічний фестиваль. Ресторану культуру Львова будуть презентувати з 20 по 22 квітня на подвір'ї Палацу Потоцький.
Як зізнався під час сьогоднішньої прес-конференції організатор фестивалю Андрій Сидор, ідея провести такий захід з'явилася ще минулого року і в планах було представити не лише ресторанний бізнес, а й інші сфери туристичної справи.
Щодо фестивалю «Львів на тарілці», то у рамках цього проекту відбудеться чемпіонат бариста, ярмарок галицької кухні та гала-вечеря, під час якої за одним столом зберуться понад 300 представників туристичної галузі. Серед учасників фестивалю – провідні ресторани міста.
Марк Зархін, львівський ресторантор та голова Туристичного альянсу Львова зазначив, що представленні на фестивалі страви будуть готуватися з українських екологічнио чистих продуктів, що дуже важливо. Це вдастся зробити завдяки програмі «Від родини до родини», яку проводить ринок Шувар.
Василь Косів у свою чергу розповів, що на численних туристичних виставках завжди презентують галицьку кухню і саме ресторанний бізнес, який є багатофункціональним у Львові, сприяє розвиткові туризму у місті.