Лише 1% українських харчових підприємств мають сертифікати якості міжнародного зразка

пʼятниця, 18 травня 2012 р. о 13:34
Лише 1% українських харчових підприємств мають сертифікати якості міжнародного зразка
фото npblog.com.ua

Лише 1% підприємств в Україні мають сертифікати з міжнародних стандартів менеджменту якості та харчової безпеки, і можуть експортувати свою продукцію в країни Європи та світу, - повідомив сьогодні, 18 травня, під час брифінгу менеджер з бізнес-розвитку IFS у Центральній та Східній Європі Марек Маржец.

«Я допомагав одній з найбільших західних компаній входити на український ринок. Тоді ми зіткнулись з великою проблемою – відсутністю постачальників якісних продуктів харчування. Сьогодні ж ситуація зовсім інша. В Україні промисловість швидко розвивається, в неї зробили багато інвестицій. Тепер прийшов час підкріпити ці результати сертифікатами, щоб підприємства відповідали всім вимогам, і стали постачальниками до Європи», - пояснив Марек Маржец.

На його думку, щоб сертифікувати 20% підприємств Україні потрібно 2-3 роки.

Зазначимо, що у сусідній Польщі 60% підприємств мають сертифікати якості міжнародного зразка.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024