Лише 1% підприємств в Україні мають сертифікати з міжнародних стандартів менеджменту якості та харчової безпеки, і можуть експортувати свою продукцію в країни Європи та світу, - повідомив сьогодні, 18 травня, під час брифінгу менеджер з бізнес-розвитку IFS у Центральній та Східній Європі Марек Маржец.
«Я допомагав одній з найбільших західних компаній входити на український ринок. Тоді ми зіткнулись з великою проблемою – відсутністю постачальників якісних продуктів харчування. Сьогодні ж ситуація зовсім інша. В Україні промисловість швидко розвивається, в неї зробили багато інвестицій. Тепер прийшов час підкріпити ці результати сертифікатами, щоб підприємства відповідали всім вимогам, і стали постачальниками до Європи», - пояснив Марек Маржец.
На його думку, щоб сертифікувати 20% підприємств Україні потрібно 2-3 роки.
Зазначимо, що у сусідній Польщі 60% підприємств мають сертифікати якості міжнародного зразка.