Заборона діє у 10-кілометровій зоні вздовж кордону з Євросоюзом.
Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області.
Внаслідок спалаху вірусу ящуру в Угорщині, який вражає велику рогату худобу, свиней, овець, кіз, буйволів та інших парнокопитних тварин, в тому числі й диких, Держпродспоживслужба посилила заходи контролю, щоб мінімізувати ризик занесення та розповсюдження цього збудника на території України.
Зокрема, у Закарпатській, Волинській, Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях запровадили заборону на випас тварин у 10-кілометровій зоні вздовж кордону з ЄС.
Крім цього, з метою недопущення проникнення вірусу ящуру на територію України наразі заборонений імпорт живих тварин, сировини і харчових продуктів з Угорщини, Словаччини і Німеччини.
При в’їзді в Україну на автотранспорті рекомендовано:
– планувати маршрут, оминаючи заражені ящуром регіони;
– продезінфікувати автомобіль, в тому числі і салон, а також взуття;
– не контактувати зі свійськими тваринами не менше, ніж 3 доби після повернення.
Нагадаємо, що ящур – це вірусна хвороба, спільна для людей і тварин, що призводить до вибраковування всього поголів’я. Україна наразі є вільною від ящуру, проте в сусідніх країнах він фіксується.