Дівчина потрапила з ботулізмом до лікарні після вживання в'яленої риби, вона перебуває у важкому стані.
Про це повідомила лікар-епідеміолог Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко на своїй сторінці у Фейсбуці.
"На Львівщині ще один випадок ботулізму. Захворіла 19-річна дівчина, яка споживала в'ялену рибу. На наступний день після ласування виникла сухість в ротоглотці, порушення зору, далі порушення ковтання і дихання. Зараз її рятують у Пустомитівській ЦРЛ. Введено антитоксин протиботулінічний гептавалентний. Стан важкий" – наголосила Наталія Тімко.
За її словами, основною причиною ботулізму є продукти домашнього приготування – овочеві, грибні, м’ясні, рибні консерви, сирокопчені окости, солена, в’ялена та копчена риба.