У січні в області найбільше зросли у ціні овочі та фрукти.
Про це повідомили Варіантам в Головному управлінні статистики у Львівській області.
У січні, порівняно з груднем 2017 року, на Львівщині подорожчали на 11% овочі та фрукти.
Ціни на пшоно, крупи ячні, субпродукти свинячі підвищилися на 6-10%; майже на 4% – сири плавлені, субпродукти курячі, скумбрію копчену, птицю (тушки курячі); майже на 3% зросла вартість молока з підвищеним вмістом жиру, сирів твердих типу Ементаль, сосисок, сардельок першого ґатунку, сала, субпродуктів яловичих, яєць, спредів, олії оливкової та хліба.
Загалом ціни на продукти харчування та безалкогольні напої у січні на Львівщині зросли на 2,3%.
Водночас на 1% в області подешевшав цукор, на 0,6% – крупи гречані та манні.