У Львівській області у квітні порівняно з березнем ціни на продукти харчування знизились на 0,2%. Овочі подешевшали в середньому на 1,9%, а от алкогольні напої та тютюнові вироби навпаки стали дорожчими, - повідомили в управлінні статистики у Львівській області.
На зниження споживчих цін найбільше вплинуло подешевіння курячих яєць – на 6,4%. З молочних продуктів подешевіли: молоко – на 4,8%, сметана, сир і м’який сир – на 1%.
Знизились ціни на олію та жири – у середньому на 1,9%.
Овочі подешевшали на 1,9%, а саме: цибуля – на 10,3%, картопля – на 6,6%, буряки – на 4,3%, огірки і помідори закритоготґрунту – на 1,3%, морква – на 1,2%. На 1,1% знизились ціни на цукор.
Водночас м’ясо та м’ясопродукти подорожчали на 0,4%. Ковбасні, м’ясні вироби та субпродукти також подорожчали на 0,8%.
Риба та рибопродукти стали дорожчими на 1,6%: риба морожена – на 3,1%, морепродукти – на 1,8%, оселедці – на 1,5%.
На фрукти ціни підвищились на 2,4%. Зокрема, на 6,7% подорожчали банани, на 4,8% – лимони, на 3,8% – яблука. Разом з тим, подешевіли виноград – на 2,3%, апельсини, мандарини – на 1,4%.
З безалкогольних напоїв на 1,8% зросли ціни на каву, на 1,2% – чай, на 1,1% – газовані напої.
Алкогольні напої подорожчали у середньому на 0,4%, на тютюнові вироби ціни зросли на 0,7%.